تاریخ انتشار: 1399/01/16 16:50 | بازدید: 1322
باورهای اشتباه در تشخیص عسل طبیعی را از ذهن خود پاک کنید. در ادامه به این باورهای اشتباه میپردازیم.
غلظت عسل
برخی میزان کش آمدن عسل را ملاک طبیعی بودن آن می دانند. کش آمدن عسل مربوط به گرانروی (ویسکوزیته) آن است و به دما بستگی دارد. اگر عسل گرم باشد حالت کشسانی کم و اگر سرد باشد کشسانی آن زیاد است. تشخیص عسل تقلبی با این روش امکان پذیر نیست.
رطوبت عسل
عده دیگری چوب کبریت را در عسل زده و آن را به صورت یک خط روی کاغذ میریزند. اگر از سمت دیگر نم نداد و قطره قطره شد میگویند عسل طبیعی است. این کار تنها میتواند یک آزمایش برای تعیین میزان رطوبت عسل باشد. عسلهایی که از برخی مناطق مانند شمال کشور حاصل شدهاند بطور طبیعی رطوبت بالایی دارند. به همین دلیل این آزمایش روش مناسبی برای تشخیص عسل اصل نیست.
رنگ عسل
در فرهنگهای مختلف اعتقاد متفاوتی نسبت به رنگ عسل وجود دارد. برای مثال ایرانیها معتقدند عسلهای تیره طبیعی هستند. در بین مردمِ برخی کشورهای اروپایی نیز اعتقاد متفاوتی وجود دارد. آنها عسل «روشن و شفاف» را به نوعی پاکتر و سالمتر از عسل تیره، مات یا کدر میدانند. در حالی که هیچکدام حقیقت ندارد.
رنگ و بوی هر عسلی با توجه به خاستگاه آن متفاوت است. هر کدام از عسلها خواص درمانی مشخصی دارند. در برخی مطالعات آمده است که عسل تیرهتر حاوی آنتی اکسیدان بیشتر برای مبارزه با پراکسید است. احتمال میدهند این نوع عسل قدرت درمانی بیشتری داشته باشد. توجه داشته باشید عطر، طعم و رنگ عسل طبیعی فقط مربوط به گل هر منطقه بوده و به نژاد زنبور بستگي ندارد. نوع نژاد فقط در پركاري و كمكاري تاثيرگذار است.
احساس سوزش روی زبان
گروهی از مردم بر این باورند که طعم عسل طبیعی با کمی تندی یا سوزش همراه است. احتمالا اشاره این افراد به عسل طبیعی کُنار یا عسل گندم سیاه است. عسل کنار که حاصل تلاش زنبورداران جنوب کشور است از گیاه کُنار در این مناطق بدست میآید. علاوه بر طعم تیزش، رنگ کهربایی تیره و غلظت بالایی دارد و شیرینیاش کمتر است.
شاید تمام این ویژگیها و بازاریابی خوب زنبورداران این منطقه به شکلگیری این باور اشتباه کمک کرده است. اما توجه داشته باشید هر نوع عسل طبیعی ویژگیهای منحصر به فرد ظاهری و درمانی خودش را دارد. همین تنوع در انواع عسل طبیعی است که تشخیص عسل اصل از عسل تقلبی را دشوار میکند. اما مطمئن باشید همین آگاهیهای کوچک به تبحر شما در تشخیص عسل تقلبی کمک خواهد کرد.
شکرک زدن عسل
غلط ترین باور در تشخیص کیفیت عسل طبیعی، شکرک زدن آن است. این افراد عسل را داخل یخچال میگذارند و اگر شکرک نزد آن را طبیعی میپندارند. عسل طبیعی حتی در دمای عادی هم میتواند رُس کند و زمان رُس کردن هر عسلی متفاوت است. مقاله کامل «شکرک زدن عسل» را بخوانید.
عسل با موم
برخی تصور میکنند، عسلی که موم داشته باشد طبیعی است. حتما میدانید که عسل خالص و طبیعی از موم استخراج میشود. این نوع عسل برای بخش اعظمی از تقاضای بازار تهیه میشود. هیچ تفاوتی بین عسل طبیعی بدون موم و با موم وجود ندارد. عسلهای تقلبی با موم در بهترین حالت جزء عسلهای تغذیهای بحساب میآیند؛ البته اگر سودجویان از این باور مردم در تولید موم تقلب نکنند که آنگاه تشخیص آن برای مصرفکننده عادی بسیار دشوار است.
سایر باورهای اشتباه
سایر باورهای اشتباه همچون ریختن عسل روی خاک، آتش زدن عسل، ریختن عسل روی روزنامه، ریختن عسل روی انگشت، ریختن عسل در لیوان آب سرد و یا نوع جدیدتر آن ایجاد طرح شش ضلعی با عسل و آب و … همگی فاقد اعتبار بوده و استفاده از آنها فقط جنبه سرگرمی دارد.
برچسب ها: عسل خرم آباد, عسل لرستان, قیمت عسل, عسل گون اصل, عسل وحشی, عسل کوهی, خواص درمانی عسل, خواص عسل, خرید اینترنتی عسل, خرید عسل, عسل خرم آباد , عسل طولابی خرم آباد , عسل گودرزی, فروش اینترنتی عسل, فروش عسل, عسل ارگانیک, عسل طبیعی, خواص درمانی عسل, عسل گون, عسل درمانی,
نظرات