تاریخ انتشار: 1399/01/09 13:48 | بازدید: 1050
رنگ عسل طبیعی دامنه گستردهای از تقریبا بیرنگ تا قهوهای تیره یا سیاه دارد. متاسفانه باور اشتباهی در اذهان عموم مردم شکل گرفته که عسل تیرهتر را عسل طبیعی میشمارند و عسلهای با رنگ روشن را تقلبی میپندارند. اما به راستی چرا رنگ عسلهای طبیعی با هم متفاوت است؟ عسل طبیعی چه رنگی است و به چه عواملی بستگی دارد؟
1- منبع شهد یا گیاهانی که زنبورها از آن تغذیه کردهاند
اصلیترین عامل تفاوت در رنگ عسل طبیعی به منبع شهد گُلی که زنبور به ملاقاتش رفته برمیگردد. مثلا در آمریکا بیش از 300 نوع عسل وجود دارد که از منابع مختلف شهد گل حاصل شدهاند و این عسلها نسبت به منطقه اصلی گیاه رنگهای متفاوتی دارند.
2- تاریخ تولید و شرایط نگهداری:
هرچقدر از زمان تولید عسل بگذرد عسل تیرهتر میشود.
3- پدیده کریستالیزه شدن، رُس کردن و یا اصطلاح رایج آن شکرک زدن:
معمولا عسلی که رُس میکند رنگش روشنتر میشود چراکه بلورهای گلوکز سفید هستند.
4- خاک، رطوبت و فصلی که گیاهان در آن رشد کردهاند:
برای مثال، گیاهانی که در خاک رس پرورش یافتهاند، در مقایسه با آنهایی که در خاک شنی بودهاند عسلی تیره تر به بار میآورند. عسلهای پاییزه گرمسیری و عسلکی اغلب تیرهاند.
5- حرارت دادن عسل:
حرارت دادن عسل باعث تیرهتر شدن آن میشود. کارگاههای ناشناخته که عسل طبیعی را به صورت مستقیم یا بدون کنترل حرارت میدهند علاوه بر از بین بردن خواص عسل باعث تغییر رنگ آن
نیز میشوند.
برچسب ها: عسل خرم آباد, عسل لرستان, قیمت عسل, خرید عسل از زنبوردار, عسل گون اصل, عسل وحشی, عسل کوهی, خواص درمانی عسل, خواص عسل, خرید اینترنتی عسل, خرید عسل, عسل خرم آباد , فروش اینترنتی عسل, فروش عسل, عسل ارگانیک, عسل طبیعی, خواص درمانی عسل, عسل گون, رنگ عسل, ترکیبات عسل, عسل درمانی,
نظرات