ورود |  ثبت نام |  سبد خرید 0


شکرک یا رس زدن عسل



تاریخ انتشار: 1397/11/09 22:45 | بازدید: 137

این خلاف تصور غلط و رایج در ایران است که عسل شکرک زده و سفت شده را تقلبی یا طبیعی می‌دانند. عسل، این ماده اشباع شده قندی (منظور از قند انواع قندهایی است که در علم شیمی با پسوند اوز مشخص می‌شود مانند گلوکز، فروکتوز و مالتوز) باید در واقع جامد باشد، ولی به دلیل فرآیندهایی که زنبورعسل بر روی شهد گل انجام می دهد و آنزیمهایی که به آن اضافه می کند مایع است. به همین دلیل به محض اینکه شرایط مطلوب مهیا شود این تغییر فیزیکی یعنی شکرک یا رس زدن، پدیدار می‌گردد. بعضی از عسل‌ها در شان (قاب) هم کریستالیزه می‌شوند. باید توجه داشت که در بعضی از کشورهای خارجی مردم عسل شکرک زده را بیشتر دوست دارند و قیمت آن هم بیشتر است. بهترین درجه حرارت برای نگهداری عسل ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است. بطور کلی همه عسلهای خالص و تغذیه شده امکان شکرک زدن دارند ولی مدت لازم برای شکرک زدن عسل‌های مختلف با هم فرق می‌کند.

                               شکرک عسل

شکرک زدن عسل به هیچ وجه دلیلی بر خالص و یا تقلبی بودن غیرقابل استفاده بودن عسل نیست. اگر شما با آرایش مولکولی عسل نا آشنا هستید ممکن است فکر کنید که عسل شکرک زده و متبلور، تقلبی و غیر قابل استفاده می باشد. اما حقیقت بسیار متفاوت از باور شماست و بلکه بیانگر این موضوع است که این نوع عسل حرارت ندیده می باشد. متاسفانه چون واژه شکرک زدن دارای کلمه ی شکر است ، بسیاری را به غلط می اندازد که عسل شکرک زده تقلبی و دارای شکر میباشد ! این حقیقت را به خاطر بسپارید که شکرک زدن عسل یک هدیه از طبیعت است، این ویژگی  نشانه آن است که عسل شما کاملا خام و طبیعی است. این روند در واقع به حفظ کیفیت و عطر و طعم عسل کمک می کند.

عواملی که موجب شکرک زدن عسل می شوند؟

  • عسل طبیعی در دمای کمتر از ۵ درجه و بالاتر از ۲۵ درجه سانتی گراد شکرک نمی زند. در عین حال مناسب ترین دما برای شکرک زدن ۱۴ درجه سانتی گراد است.

  • تولید آنزیم آمیلاز یا دیستاز توسط زنبور عسل، یکی از علل شکرک زدن به حساب می آید.

  • وجود گرده در عسل

  • کهنه بودن قاب کندوها و وجود داشتن مواد خارجی در آن ها

  • نوع گیاهانی که در فرآیند تهیه عسل مورد استفاده قرار می گیرند، در شکرک موثر است. به گونه ای که بعضی از گیاهان زودتر و برخی دیرتر شکرک می زنند.

  • میزان قند گلوکز در عسل موجب شکرک زدن عسل می شود. گیاهانی مانند آفتابگردان، یونجه، پنبه و شبدر به علت گلوکز بالا سریع شکرک می زنند اما عسل اقاقیا تا ۴ سال شکرک نمی زند.

  • نوع انبارداری، شرایط نگه داری، بسته بندی و ترکیبات عسل همگی در روند و میزان شکرک زدن موثر است.

راههای از بین بردن شکرک عسل

  • در صورتی که ظرف عسل شیشه ای است آن را در آب گرم تا دمای 40درجه سانتیگراد قرار دهید.

  • در زمستان در پشت بخاری و یا کنار شوفاژ قرار دهید.

  • در تابستان در نایلون مشکی قرار داده و به مدت چند روز جلوی آفتاب قرار دهید

در آخر به شما اطمینان میدهیم که فروشگاه آنلاین عسل طبیعی لرستان فقط عسل طبیعی را به شما عرضه میکند و باید این نکته را نیز ذکر کنیم که عسل های ما پس از مدتی امکان شکرک دارند و این نشانه ی طبیعی بودن عسل میباشد، به نظرات ساختگی درباره ی تشخیص عسل توجه نکنید، به طبیعت اطمینان کنید و بدانید عسل شکرک زده کاملا طبیعی است.

لطفا این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید و باورهای اشتباهی که درباره  عسل دارند را به آنها بگویید .

 

مطالب مرتبط:

شکرک عسل دلیلی بر تقلبی بودن؟

 

شکرک عسل - شکرک عسل تقلبی چه شکلی است - شکرک عسل طبیعی چه شکلی است - عکس عسل شکرک زده - جلوگیری از شکرک زدن عسل - چرا عسل شکرک میزند - چگونه عسل شکرک زده را به حالت اول برگردانیم - راه شناخت عسل طبیعی - شکرک عسل طبیعی چگونه است - شکرک - شکرک زده - عسل شکری - رس بستن عسل - رس زدن عسل - رس عسل - عسل تقلبی - شکرک عسل طبیعی - شکرک زدن - رس - شکری - طبیعی شکرک - عسل طبیعی - عسل درمانی - عوامل شکرک زدن - شکرکرعسل طبیعی - علت شکرک زدن عسل - رنگ عسل و پدیده رس بستن - رس کردن عسل - تشخیص عسل طبیعی- چگونه عسل شکرک زده را به حالت اول برگردانیم؟ - شکرک زدن عسل نشانه طبیعی بودن آن است - راه رفع شکرک عسل - با عسل شکرک زده چیکار کنیم؟ - رس بستن عسل و فرق آن با شکرک - چگونه عسل شکرک زده را به حالت اول برگردانیم؟ - شکرک زدن عسل طبیعی و راه هایی برای جلوگیری از آن - چگونه عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم - شکرک زدن عسل و تشخیص عسل طبیعی از تقلبی -  آیا عسل طبیعی شکرک میزند؟ آیا عسل قلابی رس میبندد؟ - رس بستن عسل و فرق آن با شکرک - آیا عسل شکرک زده، عسل تقلبی است؟

 

برچسب ها: شکرک عسل, زنبورعسل, رنگ عسل, ترکیبات عسل,